Wednesday, June 22, 2011

insan ni memang pelupa.....=)

assalamualaikum...readers sekalian....kaifa halukum? ececeh..bahase arab...dah lame tak practice BA since cuti panjang ni...heee..dah lame tak update. Entah cmne la aku ni tibe2 je lupe nak update...okehh..alasan takleh diterima...haha...sengal~

aku ingat nak update malam tadi tapi kantoi lak ngan ayah aku....tengah2 malm duk on9 agi...ayah aku marah aku tido lewat2...klu reti bangun awal takpe la jugak....hahaha...so nak tak nak aku terpaksa la postpone...haihh =.="

aku lepak2 duk umah sampai terlupa satu bende penting....tu pun mak aku ingatkan....malam tu tengah tengok tv ngan family...tengah ralit usha hero tv tu mak ak tibe2 tanye..

mak: along, appointment bile?
aku : appoinment? (muke cuak)

appoinment ape lak ni.....ak memang blurr time tu...

mak: yela, appoinment kat hospital...jangan wat2 lupe lak...tengok tarikh and masa tu betul2
aku :erkk...ok...

malam tu jugak aku set kat reminder! hahaha...mak ak pesan camtu coz last appoinment aku silap tengok masa...tarikh dah betul tapi aku cakap kat mak aku pukul berape ntah....nasib baik la awal...klu tak....haru aku kena bersesak tunggu giliran!

ape yang aku nak tekan kat sini...ape2 hal or event penting jangan lupe wat reminder...takpun simpan kemas2 dalm kepala tuh...ni pesanan lapuk dari pihak angkasawan...hahaha...Janganla jadi macam situasi aku kat bawah ni....

- slip MUET lepas print,ak main selit je kat mane2 buku....ak bagus sket...print awal2...pastu mule ar  lupa kat mane aku selit...malam nak test muet tu baru aku tergagau2 cari! haha...same jugak ngan slip2 yag penting macam password student....main letak je...klu ingat takpe la jugakk...hadoii

- yang ni aku tak pernah lupa...tarikh and masa appoinment doktor...coz aku boleh dapat MC..weeee~ takyah pergi kuliah...hahaha....doktor pun hensemm...tak rugi pergi...hehehe...mereng tul...tapi cuti2 ni ak tibe2 jadi tak ingat...nasib la kad appoinment ak ingat simpan kat mane...

-cuti2 ni...aku kan tengah berlatih nak jadi chef profesional...cewahhh...haha...sumpah buang karan je...coz lepas aku dah belajar satu resepi....terus terdelete dari memori aku...tangan ni tak reti2 nak salin or ambik note...bajet dah pro...gitu la kannn...so bile mak aku suruh masak balik...aku wat la muke seposen....mintak kesian..hehe..nasib baik la aku tak lupe camne nak goreng telur dadar...klu tak malu je jadi perempuan....hehe

-kat umah ni aku suke letak handset merata2 dalam bilik...kejap bawah bantal...kejap dalam laci...kadang2 lak wat silent....earphone pun camtu...pastu mula ar kerah adik2 aku cari time aku nak guna...takpe...aku upah dorang singgit pun da cukup=p

and banyak la lagi kes cume malas nak taip panjang2...ni pun dah banyak..hehe..korang camne?mesti ade same gak macam aku kann...x'0

*tapi walau camne sekalipun...aku tetap tak lupa tunaikan kewajipan aku sebagai hamba Allah...alhamdulillah....=)
Syerah Meteora

9 comments

June 22, 2011 at 12:08 PM

bagos ! laen kali buat note kecik2 pastu lekatkan dahi ..kompom ta lupe .

haaa yang pasal enfon tu , kite same lah sayam . haha ~ tapi kalau masak tu takpe .. pelan2 kayuh ok . lek luuuu ~

June 22, 2011 at 1:27 PM

k.deeya: erk akak..kang lupe lak nak tanggalkan nota tu dari dahi...haha

yess! kita same! haha

June 23, 2011 at 8:35 PM

selamat berappointment yek ! kim salm kat doctor nanti :) teheee

June 23, 2011 at 10:14 PM

amal: haha...erk..ak wat2 lupe erh kirim salam tu?jeles!=p

June 26, 2011 at 8:00 PM

haha ..nelly kategori pelupa tau ~
=='

June 28, 2011 at 9:28 PM

ish ish.. banyak makan semut ni.. tapi baik gile nak ponteng kelas g amek mc dulu.. rilek2 suda.. janji muke kne baik, ayat kne power mesti lepas nye.. =P

July 6, 2011 at 8:39 PM

muet ?
OMG !
=.=

July 7, 2011 at 8:56 AM

kr: a'ah..kecik2 dulu suke makan biskut sarang semut...haha

susah uh nak skip kelas...so kne la mitak mc...ngeeee~

July 7, 2011 at 8:57 AM

nellly: hah,ikut macam k.deeya suh wat tu...lekat nota kat dahi..hehe

*muet? cuak ke?=)

Post a Comment
Copyright © 2012 Reserved To Syerah Meteora
Design By Budak Comel