Sunday, March 18, 2012

"BCR Kontest 2# | How I Met BCR"

Assalamualaikum

readers and followers...kaifa halukum?

 

well. setelah 3bulan berekspedisi jelajah Marikh, akhirnya aku selamat sampai kat Bumi. tau2 je la kan kat sane. mane ade masa nak update blog. alien asek kaco ajak main game. hehh. da jauh merepek.

:cuci
bak kate penganjur contest, dari biarkan blog berhabuk tak update, baik join contest kann. kot2 ade rezeki menang.


walaupun nampak sedap, tapi aku tetap taknakk. =.='

ape BCR tu? Bakso Campur Rehan? Bihunsup Cik Rainys? Bebola Cheese Red? erk. tetibe keluar list kedai makan. sedapnye lah kalau dorang ade kedai makan betul2. hari2 pergi boleh mintak diskaun. rase dunia ni macam ana yang punya. ouhh. heaven. weheee~
_________________________________________________________

:tembak2
ta ta ta ta ta bum bum

ahemm. back to the topic. kalau korang nak tau sangat ape itu BCR, ni ha. tengok logo pun dah tau. sudah jelas lagi bersuluh kilauan lampu mainan dingdang. Maka dengan gempaknye, aku perkenalkan korang satu tempat chatting yang tak asing lagi di kalangan bloggers, tadaaa!

*drum rolls....gedeng gedeng gedeng....ching!

Bloggers Chat Room


ni lencana kitorang. takde banner kat blog, jangan harap la pengawas BCR nak bagi korang join.


ouhh BCR. masihkah kau ingat saat2 kita bertemu?


gigi susu CL dijumpai dalam burger double cheese


time tu aku baru nak aktif berblogging lepas tamat tamhidi kat USIM. so aku pun pergi la walk walk eat air kat blog orang lain. cari idea la kunun. explore punye explore, akhirnya sampai la kat satu blog ni. kalau aku mention ni  kompem majoriti budak BCR kenal. sape lagi yang paling macho kat BCR heh? abam kawasan jugak yang tolong aku touch up blog ni. weee~


aku fire sape yang kate aku tak macho. bzzzzzt

then, aku ternampak ruangan chat ni kat sidebar blog. ewahh. kemain agi dorang berchatting. paling best, siap ade ikon agi untuk menggambarkan emosi dorang. siyes lawak tengok dorang berchatting. kejap terajang2, kejap berbaik2. so aku yang taktau pape ni pun taip la something, dengan harapan dapat join dorang. wakaka. rupenye kena daftar dulu. aku rase malas, so aku away dari blog tu tanpa ambik tau pun asal usul chatroom tu. 

sebulan kemudian rasenye

 
fufufu~

kali kedua, aku dah lupe kat blog mane aku jumpe BCR. rase macam ade chemistry je antara aku ngan BCR.  haha. so aku pun tergerak hati nak mendaftar. pheww. penantian aku berakhir. akhirnya diapprove oleh si admin comel SitiSafiyyah. thanks sayang. =)




hari first aku kat BCR, aku dapat sambutan meriah. tak terjawab aku dengan soalan yang diasak bertubi2. rase macam retis gitu. awww. aku terharu dengan layanan budak BCR. dorang sangatlah peramah. macam2 perangai ade. aku sebagai newbie, watlah perangai supan sket. belum masa agi nak tunjuk taring. kekeke.


antara yang ade time tu MrKerro. aku ingat sebab dulu aku pernah minat anime keroro. name macam nak dekat same je. sori. muahaha

___________________________________________________

kenangan semanis donut celup di Big Apple

sape kate perkenalan alam maya susah nak kekal? kadang2 aku rase aku lebih rapat dengan budak BCR berbanding dengan member2 yang ade kat sekeliling aku. dengan BCR jugak, kami berlima dipertemukan. here we come!


kami geng BCR USIM yang shomels

hidup aku kat kampus makin meriah dengan kehadiran dorang. ReYnn yang suka kebas biskut tin aku, CL yang maintain cool in every situation, Fya Pelangi yang aku selalu terserempak kat cafe and si ayu Puteri Shafieza yang sentiasa sabar layan kerenah aku. hihi

:geng
1, 2, tepuk, lentik kiri kanan

sememangnya geng BCR ade wath gath sesame sendiri  untuk memastikan persahabatan kitorang tak hanya di internet. aku sendiri berpeluang untuk berjumpe retis2 BCR. see? see? BCR membuktikan yang kami memang rapat even duduk berjauhan. jauh di mata, dekat di hati, tertusuk di jantung, tersangkut di perut, tersimpul di usus.

well, what more can i say

MIDVALLEY


akak BL - akak Lynn - akak GT - akak Diana - BigBro CeritaSekupang - BigBro TheCrow 


say cheeese! BigBro TheCrow yang tak jemu mempromote cheese  


 hoyeah. first time jejak midvalley semata2 nak jumpa dorang. even first time jumpa, tak rase janggal pun. macam dah lame sangat kenal. kitorang round satu Mid, makan2 minum2, main bowling, main game arcade, cari hamster cumil, and yang paling best, makan PizzaHut. asalnye nak kids meal tapi nampaknye hasrat aku tak tercapai. takpelah. nak beralih kat Dominos lak. sebab sebab menu pizza banyak yang cheese. well,setiap masa bersama dorang asek nak gelak je. ku bahagia!

aku tiru gaya bro cs main. then, terus dapat strike even first time main. hebakk tak? wakaka


mane satu saiz kasut sesuai untuk cinderella?


akak GT terliur tengok puding yang terpamer. slurp. aku pun

:coklat 
yang pasti, sangat banyak kenangan yang takkan aku lupakan. akak2 sekalian memang pencomels and bro2 sekalian memang pengkacak. cool! tetiba aku rase aku menjadi seorang adik yang comel dalam kalangan mereka. kekeke. 


TERMINAL ONE AND SEREMBAN PARADE

adek yUyU


adek yuyuyu datang dengan muka terharu sambil berkata "comelnye syerah". wakaka

:game
pertemuan kami bermula di game arcade seremban parade. ade ke tengah syok2 lawan lumba keta dengan ReYnn Lobak, dia kaco dengan pulas stereng keta aku. terbalik keta aku. aku still takleh terima kekalahan. wakaka. adek yuyu ni sangatlah penkiut. dia datang dengan beg yang besar gedabak, on the way nak lari dari umah. hahaha

:sorok
kitorang gerak ke terminal one. adek yuyu ngan abamnye jejaka perasan sibuk nak perabeskan baucer buku kat Popular. ReYnn pun same. aku je yang termenung, sebab baucer aku dah habes awal2. sobs. sobs.


so aku bawak diri gi tempat ni sementara tunggu dorang. weee~


 sebenarnye, crusher tu yang jadi fokus utama. larikkk.


:love
ehem. ade rezeki kita jumpe lagi. excited weh sebab kan, rasenye ramai yang nak belanje aku dominos. termasuk adek yuyuyu. drOp, kak BL, wAn, lagi sape ye. i'm waiting. hihi

yeyeay. mimpi domino free la aku malam neh. sayang adek yuyuyu. muahahaha~

:terharu
last but not least, syerah nak ucapkan terima kasih banyak kat geng BCR sebab sentiasa ambik berat pasal syerah and tolong syerah kalau ade pape masalah. terharu sangat2 and tak mampu nak gambarkan dengan kata2. nama2 yang tak disebut, tak bererti dilupakan. syerah sayang korang sume!

:berdua
kita ditakdir bersama
riang gelak ketawa tangan mengenggam mesra
melangkah ceria
indahnya suasana
terbayang di mata
senyummu seindah suria
hidup lebih bermakna
memori dikongsi bersama
ermm...jelas terasa

JT tau kan camne nak nyanyi? larikkk.




yeyeay. aku da join. hepi tak Red? hepi takkk? more game info please! hoho

:ragu
anda2 sekalian yang gorgeous. sila teruskan perjuangan walaupun dah last minit. caiyokk!

paan
wan
ana

:mengapa
ma'as salaamah wa ilal liqa'



Syerah Meteora

20 comments

March 18, 2012 at 9:03 PM

wehuuu... :domino :melayang :terbang :syerah :kena :tangkap ...huuhuhu

best2 yeahh berjaya gak syerah abiskan level N3 ni kan...kehkeh =p

March 18, 2012 at 9:09 PM

hahahahahhahahhahahahahhahha
hahahahhahahahaa

Ok domino menanti .

:heh

March 18, 2012 at 9:11 PM

nak jugak print screen :lai tergugat entry rynn

March 18, 2012 at 9:21 PM

syerah.. ooohhh syerahh... :heh

March 18, 2012 at 9:42 PM

hoho, entry kita dah kalah :baby

March 18, 2012 at 11:14 PM

hak hak hak.. pelawok pelawok pelawok.. hak hak hak.. XD

(^____^)

March 18, 2012 at 11:37 PM

nama ai paling byk disebut nampaknya :malu agagaga =D

March 19, 2012 at 12:29 PM

nice entry.. love it.. salam persahabatan dr kak n :)

March 19, 2012 at 1:57 PM

bihun sup cik rainys :hah sedap gak :ragu

domino~ domino~ ehhhh ?

March 19, 2012 at 2:36 PM

follow n jumpe here .. >> newwbiee . jom singgah

http://muntotunggek.blogspot.com/

March 19, 2012 at 2:38 PM

hahha..kelako la along... sweet je entry nih. tersenyum2 baca entry nih. hehe

March 20, 2012 at 12:11 AM

sumer entry comel2... ermm

March 20, 2012 at 1:42 AM

lagu apa tu syerah. maaf la, saye tak tau nyanyi lagu tu. =(

March 20, 2012 at 9:54 PM

+1

March 21, 2012 at 4:32 AM

hee , seronok ! bace semua kontest, semua happy dengan bcr . :)

March 21, 2012 at 9:44 PM

wah.. lepak kat semban x gtau :majuk

March 22, 2012 at 9:19 AM

nak gath :tlg

March 23, 2012 at 5:45 PM

tengok donut tu, meleleh air liur. Dah lama x makan donut big apple .. ^__^

www.anastasyea.com

March 25, 2012 at 1:04 PM

panjang benar cite nye ye.. mesti dah simpan lame dah cite ni sejak kat planet marikh ari tu kan? =P

April 4, 2012 at 4:39 PM

Blogwalking here...

cik iena follow your blog..
follow my blog juga ye(^_~)
www.ienaeliena.com

Post a Comment
Copyright © 2012 Reserved To Syerah Meteora
Design By Budak Comel